tisdag 7 februari 2012

Slutet på en era...

Jag har inte sagt nåt tidigare, men det är några veckor sen vi bestämde oss för att avveckla barnens välling. Viktor hade själv börjat avveckla den genom att välja riktig kvällsmat med Jesper vissa kvällar. Och när även Erik frågade efter kvällsmat för några veckor sen så kändes det som att de började bli redo att ta steget.
De var även dåliga på att äta frukost de dagar de skulle till dagis då det blev alldeles för tätt mellan välling och frukost ( ja, de åt både och). Vi testade i alla fall en helg för ett tag sen, och idag när jag skulle städa köket hittade jag deras flaskor på hyllan, fortfarande oanvända... Så man kan väl säga att vi lyckades med den avvecklingen ganska smidigt ( om nu faran är över). Så idag firar vi 2 veckor och 2 dagar som vällingfria!!!! Och ja just det ja, även som helt blöjfria på dagtid hela familjen!!!! Tjoho!!!!!!!!

Men om det suger??? Ja Big Time!!!!! Det var ju bara det här som fattades, nu är vi på allvar bebis-befriade!!! Och jag sörjer..... Igen....

Men vi har en liten hake kvar som håller dem kvar som lite lite lite lite lite bebisar.... Deras sov-grejer!

Fast i och för sig, även där håller Viktor på att avveckla sig själv känns det som.

När våra två små barn föddes fick de ett varsitt paket med snuttefiltar, fyra stycken var. Viktor valde direkt ut en av snuttarna, den randiga. En annan hamnade på dagis. Övriga två ratas än idag. Erik kändes lite mer genomtänkt i sitt val, han tog alla fyra och lämnade en på dagis.
Jesper körde istället på satin-örngott som han hämtade ur mormor och morfars linneskåp. Som mest tror jag han hade 5-6 stycken på samma gång. Och dessa hade han kvar en stund efter att nappen lämnats till sopbilen. De har även fått en varsin gose-hund. Jesper har till och med fått tre olika, han har aldrig brytt sig om nån av dem. Viktor älskade sin från första ögonkastet. Erik väntade in sin hund, men när han väl tog sig an den så blev det på allvar. Nu har han även tagit hand om två av Jespers utfrysta vovvar som ändå följt med oss i alla år.

Nu till saken då, Viktor har ju bara haft en snutte, den är liksom "it"!!! Och inget annat duger. Den har dock i te så lång tid kvar att leva känns det som. Den från början kvadratmeter stora snutten är numer bara remsor kvar av... Han har fått en extra mumin-snutte, men den har låååååååång väg kvar innan den kommer upp i samma status... Eller nån annan status överhuvudtaget.... Tur han har vovven säger jag!

Erik har kvar alls sina tre snuttar hemma, och sin vovve! (och Jespers). Men Erik skulle säkert kunna klara sig utan snutte, bara vi klippte av tvättråden åt honom. Herregud, han kommer vara världens tvättexpert innan tre års ålder!!!!
Nappen är det snart ett år sedan an avvecklade... Delvis själv....

Det största "problemet", utmaningen som vi har framför oss är med all säkerhet Viktors fingrar!!! Han har inte napp, inte tumme utan två fingrar som verkar sitta som gjutet i hans mun så fort tillfälle ges...

Och det känns som om vi där kommer få äta upp all den här smidigheten vi hittills blivit bortskämda med...

Ni där, snälla hjälp mig nu... Ni som har haft barn som sugit på tumme/fingrarna, hur sjutton får vi ett slut på det???
Har nån konkreta tips och idéer???
Vi skulle ha tagit tag i det då han fyllde 3 år.... Det är 3,5 månader sen!!!!
Hur gör vi?????
Kan tilläggas att han är stönig likt inget ni nånsin träffat också, så " prata" brukar inte funka, inte heller mutor eftersom han liksom ser igenom allt sånt... Det är skrämmande när man vet att han bara är 3, hur han kan analysera så bra!!!

Hjälp?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar