torsdag 16 februari 2012

Äktenskapsritualer

Man brukar ju prata om hur par som är nykära liksom smälter ihop och blir till ett. Hur man andas och lever i samma andetag och så vidare.

"man blir som man umgås" är ett uttryck som används flitigt i vår närhet.

Kom att tänka på detta idag, och på hur det blir sen. När man faktiskt träffats mer än ett par veckor, börjat äta och andas sin egen luft igen och när man börjat inse att man faktiskt var två individer och inte siamesiska tvillingar och därmed tagit sina läppar tillbaka. Hur blir det då???

Jag och Per har vad vi tror kommit att utveckla nåt som måste gå under benämningen äktenskapsritualer.

Vid umgänge i soffan på kvällen, barnen har lagt sig och vi tar för oss av fulla muggar av lugnet tillsammans. Vi kan sitta omslingrade eller bara tätt ihop, men alltid ihop. Då, mitt i ett trevligt, spännande, romantiskt, roligt ja you name it program. Det som visas på tv:n kan vara allt från Antikrundan och veckans brott till actionfyllda filmer och spännande serier. Men så händer det nåt, det blir REKLAM (oftast på de program vi kollar på) och vad händer???? Jo, då per automatik liksom löser vi upp oss ur vårt mys-grepp..... Och sätter oss upp! Rakt upp och ner i soffan som två kakpickar!!! Lite framåtlutande med armbågarna i knät och benen lätt bresade. Ni vet, så där gubbigt! Och så sitter vi så tills reklamen är slut, då faller vi snyggt ihop i varandra igen och fortsätter titta vidare. Ingen av oss har nånsin kommenterat detta men idag blev det oundvikligt, och så tydligt, detta är bara en sån där sak som vi gör och som vi "alltid har gjort"!

Jag kommer försöka vara uppmärksam på vårt äktenskapliga beteende framöver och se om jag hittar fler ritualer. Vi vet att dem finns men de kan va svåra att lokalisera när de blivit så ingjutna att man utför dem per automatik.

Ytterligare en grej är vårt beteende kring sång här hemma... Han ylar, jag fyller i! Ett par ord, eller en mening... Det räcker där. Inget vi pratar om, det bara sker....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar