tisdag 19 oktober 2010

Så höstlikt...

Idag kollar jag och Erik igenom gamla bilder, ja gamla och gamla, det går väl att diskutera men... tyvärr finns inga bilder på Jesper som bebis i datorn, men bilder från nutid finns och såhär ser han ut idag. Lite större än när han föddes. Då var det 3350 g knyte, 47 cm lång och idag, 9 år senare, ca 30 kg armar och ben på en höjd av 146 cm med strl 38 i skor!!! Jesper som bebis var ett typiskt A-barn! Han sov hela nätterna från 7 veckor, han var alltid glad och hade mkt humor. Han var LUGNET själv. Man visste att om man satte honom på ett ställe så satt han där! Godtrogen. Lite mörkrädd och "mammig". Men så otroligt snäll, hjälpsam och rättvis mot alla. Detta stämmer fortfarande, förutom på sinnet kanske, inte lika lugn idag, det är inte ofta han sitter kvar där jag satt honom direkt, och trotsperioder märks kan jag lova, men en genomgod kille som vill väl.

Erik var den störste, 4120 g, 53 cm lång. han vär även den enda som gått hem från BB och varit tyngre än när han föddes, då 4300 g. han var matglad från första minuten, och då menar jag verkligen första minuten. Så fort han hittade pumpen så var han fast! och är lika galen i mat än, två timmars mellanrum, max, annars är blodsockret i fotknölarna och det är nåt som märks otorligt väl!!! Och ett tydligt arv från pappa, det kan jag också lova!!!! Trots hans aptit så sover även han ca 12-13 timmar per natt från ca 7 veckors ålder. de har haftnån magisk gräns där grabbarna. Erik är vild, och det är ingen underdrift. Så oerhört energisk, aktiv och intensiv. Han är en mycket rastlös själ... Han är alltid glad, så länge han blir road eller har saker att roa sig med, men minsta tecken på en lugn tillvaro eller tristess så sätter rastlösheten in. Det måste ske saker hela tiden, annars blir han rasen, och tro mig, han har humör den grabben!!!! Och han ger ifrån, ingen kan komma och sätta sig upp mot honom utan en redig kamp!!!!




Viktor, Vicke Virus, ja, så här ser han ut idag. 2 år gammal och full i bus, alltid med glimten i ögat. Han är mellanbarnet på alla sätt. 3930 g och 52 lång för två år sen, och idag ca 11 kg till 90 cm. Också ett A-barn. Sov hela nätterna efter ca 7 veckor även han. Varit vaken en natt på två år, och då pga öroninflammation.Alla har alltid sagt att det är Viktor som varot lik Per, idag vet vi bättre. Erik är den som är lik Per, på alla sätt, förutom en sak, LUGNET. Det har Virus ärvt av Per. Men vi snackar inte ett lugn som i stillasittande, lugna lekar, promenerande, tyst mm... nej, där är han tvärtemot. han kan inte gå, alltid måste man springa, han är aldrig tyst, och aldrig lågmäld, inte ens i sömnen. Men han är så otroligt lugn och trygg i sitt lynne. Han är en vänlig själ, och rättvis precis som storebror. Han är intensiv och aktiv, men alltid med glimten i ögat. Allt är lek. Allt är roligt. Älskar livet.





Nu kommer mormor på besök!
Ha dé


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar