tisdag 18 maj 2010

Allt tillbaka till ordningen igen...

Ny vecka igen och Vicke är tillbaka på dagis efter nästan en veckas sjukdom. Verkar som om han har mycket känslig hud den lille kraken. Under helgen med snor, feber, ögoninflammation har näsa, kinder och ögon varist så såriga och röda att man imponeras av att han inte klagar mer än han gör. Han klagar faktiskt ingenting! Och sådan hosta han har. Han har ärvt sin pappas förkylningshosta. Konstant hela nätterna trots medicin. men inte ett pip har han sagt om det, det enda är att man märkt att han sovit längre på morgonen och på dagen så han fått sova ikapp lite. Men nu är han alltså tillbaka på dagis, och eftersom de inte ring ännu s antar jag att allt funkar bra. Men fö första gången var han faktiskt lite fundersam idag och sprang inte raka vägen in utan stod en stund i hallen och snurrade sina händer samtidigt som han studerade dem intensivt.

Var och tittade på köksmöbler en snabb sväng igår, men inget går att göra på riktigt med Vicke med. Han liksom avverkar en hel möbelaffär inom några sekunder bara, och eftersom det inte var ett jysk,IKEA eller loppis vi var på så var det ganska kämpigt att springa och jaga sonen bland speglar, inredningsartiklar och möbler. Man liksom såg tysenlapparna flyga ur händerna på en när man sprang omkring och stoppade ljusstakar i luften och precis hann ställa tillbaka innan ungen var borta och på nya äventyr!!!!
Men vi hann se en del och det finns ju såååå mkt snyggt (och så mkt skit). Och fattar inte varför de ska envisas med att sätta de höga priserna på de bra möblerna och de billiga priserna på de värdelösa möblerna, var är logiken med det???? (ironi).
Vi började leta efter en matsalsmöbel som skulle passa våra nya vitrinskåp. Först var det omöjligt att hitta vilka möbler det var vi hade hittat på auktionen, men nu vet vi!! Serien heter Svaneholm (EM Möbler), Axet (på annan möbelbutik) eller liknande. Det är en möbel i Gustavians stil har vi lärt oss. Men med rädsla för att det ska börja se ut som ett pensionärshem här hemma så bestämde vi oss nog för att försöka hitta något annat i lite lantlig stil. Men vi fick ett pris på vad möblerna kostar iaf, på EM Möbler kostar en del i serien mellan 17-30 000kr!!!! Vi fick tag i tre delar, för 350kr och en del har vi i ladan för att stapla blomkrukor i!!! Snacka om vardagslyx!
Känns som om att jag inte kommer att få igenom min önskan att få måla om dem just nu! För Per blev de helt plötsligt mycket värdefulla och vackra. de har liksom blivit hans skötebarn. De är ju inga värdefulla möbler på det sättet, de är vanliga möbler och möbler kostar, men det verkar som om de för honom är värda nästa miljontals kronor nu bara på grund av att han gjorde ett sånt kap!!!!!

Mors!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar